fbpx

Häggman

Makuasialla vuodesta 1929

Herkuista juhlat muistetaan

Valmistamme juhliisi mitä parhaat herkut. Haluamme olla avuksesi myös juhlien suunnittelussa, jotta tärkeä päiväsi olisi ikimuistoinen. Tässä on sinulle muutamia hyviä neuvoja.

Juhlapöydän kruunaa tietysti juhlakakku, joka on yleensä kaunis ja koristeltu täytekakku. Kahvin kanssa maistuu myös leivos, kranssi tai pikkuleivät. Makean vastapainoksi tarvitset suolaista syötävää. Voileipäkakku on juhlava ja ruokaisakin vaihtoehto. Rennompaan naposteluun sopii vaikkapa täytetty croissant, lihapasteijat tai JUUSTOtarjotin.

Lapsille kannattaa varata karamellejä, jäätelöä ja tuoreita marjoja tai hedelmiä, jotka myös raikastavat kattausta. Häggmanin valikoimasta löydät runsaasti herkkuja myös erikoisruokavaliota noudattaville. Oli kyseessä laktoositon, sokeriton, munaton tai gluteeniton ruokavalio, löydät juhliisi sopivan vaihtoehdon herkkukaupastamme. Ja jos etsit jotain aivan erityistä, kysy toki meiltä suoraan.

Tuore kahvi, haudutettu tee ja muut juhlajuomat

Kahvi on parhaimmillaan enintään puoli tuntia valmistuksesta. Jos vieraat tulevat eri aikoina, valmista kahvi pienissä erissä. Häggmanilta saat tuoretta pavuista jauhettua kahvia. Se kannattaa hankkia juhlapäivänä tai sitä edeltävänä päivänä, jolloin kahvin aromit ovat voimakkaimmillaan.

500 g:n kahvipaketista saat noin 56 kupillista hyvää kahvia.

Vieraita Vettä Kahvijauhetta Kahvikupillista
n. 5 2 l 120 g n. 15
n. 10 4,1 l 240 g n. 30
n. 25 10,2 l 600 g n. 75
n. 50 20,4 l 1,2 kg n. 150
n. 100 40,8 2,4 kg n. 300

Teen haudutusaika riippuu teen laadusta ja teen lehtien koosta. Yleensä vihreää teetä haudutetaan vähemmän kuin mustia teelaatuja. Mustaa teetä haudutettaessa vesi voi olla lähes kiehuvan kuuma. Vihreään teehen tulevan veden suositellaan jäähdytettävän 75–90-asteiseksi.

1. Puhdas raikas vesi on hyvän teen perusta. Lämmitä vesi teelaadulle sopivan kuumaksi.

2. Mittaa yksi teelusikallinen teetä kuppia kohden (n. 2 g / kuppi) tai jos haluat valmistaa vahvempaa teetä, niin annostele makusi mukaan enemmän.

3. Kaada kuumennettu vesi teen lehdille ja anna hautua 2–6 minuuttia teepakkauksen ohjeen mukaan.

4. Poista teen lehdet juomasta ja lisää makeutusta maun mukaan.

Haudutusvälineeksi voit valita tilanteeseen ja tunnelmaan sopivan teesihdin, modernin teepressopannun tai lasipannun. Haudutetun teen kanssa voit tarjota esimerkiksi hunajaa, KERMAa, MAITOa, sokeria, hedelmää tai jotain hilloa. Valikoimastamme löytyy runsaasti tuoreita, eri tavoin maustettuja irtoteelaatuja.

Lue Teen Ystävät ry:n suositukset eri teelaatujen haudutuksesta.

Varaa astiat ja kata pöytä edellisenä iltana lähes valmiiksi

Vieraiden saapuessa kannat pöytään vain tarjottavat, mikä säästää hurjasti aikaa juhlan muille valmisteluille. Varaa asetille laskutilaa kakun viereen ja erikoisruokavalioleivonnaisille selkeät merkkilaput. Muista myös KERMA- ja MAITOkannun täyttäminen. Huolehdi noutopöydästä tarjottavien tuotteiden täyttöjärjestyksestä ja jaa tarjoiluvastuu selkeästi, jos itse esimerkiksi emännöit tai isännöit juhlia.

Kattausjärjestys

Juhlapöydän kattaus

Tarkista astioiden kunto ja riittävyys. Kodin juhlissa käytetään parhaita astioita. Juhla-astioita voi myös kysyä vuokralle esimerkiksi seurakuntien keittiöiltä tai jonkin järjestön yhdyshenkilöiltä. Tässä muistilista varattavista astioista:

Tarjoiluastiat ja -välineet

Tarjoiluvateja
Kakkulautasia
Jälkiruokakulho
Leivoslapio/kakkuottimet
JUUSTO- ja voiveitset
Kahvi- ja teepannut
Vesi- ja mehukannut
KERMAkko ja sokerikko
Voileipä- ja kahvileipätarjottimet

Ruokailuvälineet

Tee- ja kahvikupit ja -lusikat
Juomalasit
Lusikat tai leivoshaarukat
Alkuruoka- ja jälkiruokaveitset ja -haarukat
Asettilautaset
JälkiruoKALAutaset

 

Tilaa hurjan hyvät herkut

Järjestätkö juhlia?

Kuinka paljon kahvia pitäisi keittää?

Mitä astioita tarvitaan?

Miten noutopöytä kannattaa kattaa?

Lue Hekun juhlavinkit, niin juhlasi järjestyvät helpommin.

Juhlavinkkeihin